Светлин Танчев: Отворен съм за преговори с всички десни партии

Светлин Танчев: Отворен съм за преговори с всички десни партии
Светлин Танчев
A A+ A++ A

Независимият депутат и доскорошен член на ГЕРБ Светлин Танчев потвърди, че води преговори с „България без цензура“ на Николай Бареков, но е отворен и за други възможности.

„Разговаряме с Бареков, вярно е. Протягам ръка към дясномислещите хора, които се чувстват непредставени в парламента. Това обаче не означава, че бих се ограничил само с Бареков. Бих подкрепил инициативи на Реформаторския блок, БАСТА, Лидер и други дясноцентристки формации. Трябва да съм сигурен обаче, че политиките, които предлагат, са градивни за икономиката и за България“, коментира Танчев.

Депутатът не може да определи дали ГЕРБ се разпада, или това са спекулации.

„Причината за отлива от партията е, че няма чуваемост. Затова наблюдаваме тази тенденция. От това, което споделят колегите, а и от собствения ми опит проблемът е в ръководството“, заяви той.

Танчев коментира мнението на редица анализатори, че е по-честно недоволните депутати, вместо да напускат парламентарните групи, да напускат парламента.

„ГЕРБ подмени вота на хората. Ние подкрепяхме проевропейска политика на развитие, после се оказа, че позицията на партията е променена. Това се видя с позицията за референдум за земята, реформата в съдебната система и протескционизма. Тези неща изнервиха хората, а аз прецених, че по-добре да защитавам хората, които са гласували за мен в София-област, отколкото решенията на партията“.

Според него политиката на ГЕРБ в момента ще повлияе на евровота.

„През 2009 г. ГЕРБ изкара около 1,6 млн. избиратели на вота, през 2013 г. те бяха около милион, тоест за три години и нещо губим 600 хил. избиратели. Причините за загуба на електорат не са адресирани и без промяна в ръковоството тази тенденция остава“, уточни Светлин Танчев.

Според него правителството няма да изкара мандата си. Причината е, че внася риск в системата. Политиката на управляващите плаши чуждестранните инвеститори. Той заяви, че очаква парламентарни избори.

#Светлин Танчев #Танчев #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници