ДБГ започва е-референдум за Велико Народно събрание

ДБГ започва е-референдум за Велико Народно събрание
Снимка: sxc.hu
A A+ A++ A

Движение България на гражданите“ започва е-референдум с въпроси за свикване на Велико Народно събрание и изчистване на изборните списъци, заявиха на брифинг в централата на ДБГ младите членове на Изпълнителния съвет Настимир Ананиев и Стамен Янев.

Е-референдумът ще събира мнението на хората по шест въпроса - 1. Съгласни ли сте следващите парламентарни избори да са за Велико Народно събрание? 2. Съгласни ли сте изборните списъци да се изчистят от несъщуствуващи избиратели чрез активна регистрация? 3. Съгласни ли сте всеки български гражданин да има право на жалба до Конституционния съд, на каквато в момента няма право? 4. Подкрепяте ли народните представители да се избират мажоритарно? 5. Подкрепяте ли задължителното гласуване на изборите и националните референдуми? 6. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждането на изборите и референдумите?

Референдумът стартира от следващата седмица чрез Фейсбук приложение, достъпно през фейсбук страницата на „Движение България на гражданите“ https://www.facebook.com/grajdani.bg.

#Стамен Янев #Настимир Ананиев #„Движение България на гражданите“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници