Първанов се включи епистоларно в пленума на БСП

Първанов се включи епистоларно в пленума на БСП
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият президент Георги Първанов не се появи на пленума на БСП, но изпрати писмо до членовете на Националния съвет на партията, което беше прочетено в края на заседанието му.

В писмото си Първанов казва, че ще се включи активно в предстоящата отчетно-изборна кампания на социалистите, предаде Дарик.

Някои от членовете на Националния съвет на червените видяха в текста заявка за участие на бившия държавен глава в битката за председателския пост на БСП.

Новият лидер на социалистите ще бъде избран на конгрес, който те решиха да се проведе на 19 и 20 май.

Дали Георги Първанов ще се появи на заседанието на Националния съвет на БСП, беше голямата въпросителна около пленума на червените.

Бившият президент поднови членството си в партията още в края на януари. Оказа се обаче, че той не е член на Националния съвет на БСП, както твърдеше преди време лидерът им Сергей Станишев.

Преди началото на съботния пленум Станишев каза: „Оказа се, че по устав бившите председатели на партия са по право делегати на конгреса на партията. А Националният съвет е работен орган“.

Писмото, което Първанов изпрати до членовете на Националния съвет на БСП, е с дата 17 февруари.

В него бившият държавен глава откроява пет важни проблема за решаване. Сред тях е този как социалистите да спечелят парламентарните избори, но не просто чрез надделяване над основния опонент ГЕРБ, а чрез постигане на несимволична победа, която да им позволи да управляват силно и убедително.

В текста Георги Първанов пише още, че трябва да се реши как БСП ще се справи с наследството от слабото и вредно управление на ГЕРБ и как ще преодолее тежките последици от кризата.

Бившият президент се обръща към членовете на Националния съвет на партията и с въпроса: „В състояние ли сме да очертаем по-ясен стратегически хоризонт на страната (не само до 2020, но и след това)?“.

В заключение Първанов отбелязва: „Предвид на продължаващите агресивни атаки против мен като президент на Републиката в периода 2002–2012 г., смятам за необходимо в срещите с хората да продължа да информирам за работата на институцията и да отстоявам политиките, които съм провеждал досега“.

#Георги Първанов #Първанов #БСП #Сергей Станишев #лидер на БСП #писмо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници