Първият българско-персийски речник съдържа над 55 000 думи

Първият българско-персийски речник съдържа над 55 000 думи
Снимка: uni-sofia.bg
A A+ A++ A

Първият българско-персийски речник беше официално представен в Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Подобен речник се прави за пръв път в историята на езикознанието.

На 21-вата церемония по връчването на Световната награда от над 2000 заглавия с различна ислямска и иранска тематика до последния кръг са допуснати 21 издания. Двутомният българско-персийски речник, издаден през декември 2013 г., също успява да намери своето място в списъка с наградените трудове. Сред избраните за последния кръг издания са творби на автори от България, Франция, САЩ, Германия, Канада и Австрия.

Речникът печели и тазгодишната световна награда за книга в Иран, връчена в присъствието на президента на страната Росен Плевнелиев.

Организатори на събитието бяха Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Културното представителство към посолството на Ислямска република Иран в София и специалност „Иранистика“ към Катедра „Класически Изток“ на Факултета по класически и нови филологии на СУ „Св. Климент Охридски“.

#награда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници