Бедствено положение в пет области

Бедствено положение в пет области
Остава бедствено положението в общините Харманли, Любимец и Свиленград, област Хасково, община Сливница – област София, и община Бойница – област Видин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Остава бедствено положението в общините Харманли, Любимец и Свиленград, област Хасково, община Сливница - област София, и община Бойница - област Видин.

Все още има труднодостъпни населени места. Поради снегонавявания е затворен пътят между селата Братушково–Радуловци и Алдомировци–Извор в община Сливница, а в община Бойница пътищата до селата Големаново, Киряево, Извор махала, Старопатица, в община Кула - Цар Петрово, и община Грамада - с. Бояново, с. Медешевци, с. Водна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Органите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ съвместно с местната власт продължават спасителните операции за осигуряване на достъп до населените места и снабдяването на жителите им с продукти от първа необходимост.

Продължават възстановителните операции за ликвидиране на последиците от наводнението в област Хасково. На място работят екипи на МВР, електроснабдителните дружества, БЧК, Спешна помощ, ВиК и др.

Продължават дейностите на мобилните екипи за изготвяне на документи за самоличност и за издаване на здравни и рецептурни книжки на хронично болни.

Продължават дейностите по възстановяване на дигата на р. Харманлийска в границите на Харманли.

Възстановено е водоснабдяването на с. Доситеево, продължава контролираното източване на яз. Доситеево.

#бедствено положение #пътища #снегонавявания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници