Фирма атакува блокадата на „Капитан Андреево“ – двама блъснати

Фирма атакува блокадата на „Капитан Андреево“ – двама блъснати
Говорителят на хасковската полиция Нина Николова потвърди, че инцидентът действително се е случил. Снимка: radio-sz.net
A A+ A++ A

Седем ТИР-а на фирма от Пещера връхлетели с висока скорост ГКПП „Капитан Андреево“ във вторник през нощта и опитали да преминат блокадата на турската граница, блъскайки двама техни протестиращи колеги, съобщи председателят на Националната транспортна камара инж. Койчо Русев.

Ударените не са били ранени сериозно, но малко по-късно водачи от същата фирма нападнали и пребили друг протестиращ, който пострадал по-тежко, разказват очевидци.

Говорителят на хасковската полиция Нина Николова потвърди, че инцидентът действително се е случил.

Единият от шофьорите на пещерската фирма е с акт за употреба на алкохол, добави Николова, а на собственика на фирмата превозвач е бил съставен акт за неизпълнение на разпореждане.

Инж. Русев посочи, че Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата и Съюзът на организациите в автомобилния транспорт категорично се разграничават от проявата и осъждат провокациите.

Според очевидци няколкото камиона се насочили към пункта с висока скорост около 03:45 часа.

„Двама-трима колеги са ударени. Общо взетоq състоянието им е добро. Спаси ги здравият разум, че се отдръпнаха. Около 03:45 часа няколко камиона се отправиха към българо-турската граница с висока скорост“, каза инж. Русев.

„Съответно дежурните, които бяхме тук, се опитахме да ги спрем, полицаите също се опитаха да ги спрат, но не успяхме. Полицаите и ние се дръпнахме встрани. Успяха да влязат в границата, но в момента са задържани. Успяхме да ги пресечем с автомобила, който е на самата граница, отвън останаха 4-5 автомобила“, обясни той.

Представителят на старозагорска транспортна фирма Тодор Ингилизов заяви, че превозвачите, атакували блокадата, ще понесат последствия, тъй като не са изпълнили полицейско нареждане да спрат.

За момента блокадата на ГКПП „Капитан Андреево“ остава, предава bTV.

#блокада #превозвачи #граница #България #Турция #"Капитан Андреево" #разрешителни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници