Първият телефон с Android на Nokia ще дебютира в Барселона

Първият телефон с Android на Nokia ще дебютира в Барселона
A A+ A++ A

Nokia се кани по време на мобилния конгрес в Барселона да представи първото си устройство с Android, пише Wall Street Journal като се позовава на свои източници. По всяка вероятност става дума за Nokia X, познат и с кодовото име Normandy. Според изданието финландската компания се е занимавала с разработката още по време на проучванията на Microsoft, предшестващи сделката за покупката на мобилния бизнес на Nokia и лицензирането на патентите й.

Устройството е предназначено за развиващите се пазари и е с променен интерфейс, който скрива някои от основните функции на Android, разработени от Google. Няма да включва достъп до магазина Google Play, а вместо това ще предлага набор от услуги, създадени от Nokia и Microsoft, включително картите Here, Mix Radio и магазин на Nokia с приложения за Android. Този подход прилича на избрания от Amazon по отношение на таблетите Kindle.

Източниците на изданието са посочили, че една от причините за подобен ход е нуждата на Microsoft да увеличи продажбите на телефони, за да запълни големия си производствен капацитет и компенсира високата цена за включване на извънредно конкурентния мобилен пазар, който се доминира от Google, Apple и Samsung. Част от тази стратегия е и фокусиран подход за създаването на телефони с Windows Phone, които по-успешно да се конкурират с моделите от висок клас на Apple и Samsung.

http://online.wsj.com/news/article_email/SB10001424052702304104504579374893734151208-lMyQjAxMTA0MDAwNjEwNDYyWj

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино