Превозвачи блокират границата, ако не бъде проведена среща с Турция

Превозвачи блокират границата, ако не бъде проведена среща с Турция
„Проблемът е, че турската страна се държи така, все едно те са хората, които определят правилата в България“, коментира Ангелов. Снимка: „Фокус“
A A+ A++ A

„Ако не се проведе срещата на администрациите по проблемите с разрешителните, остават в сила намеренията на превозвачи да блокират българо-турската граница в понеделник в 08:00 часа“, заяви пред „Фокус“ заместник-председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Петко Ангелов.

„Това, което сме заявили, си остава, камионите са натоварени, разрешителни - няма, малки фирми фалират. Чакаме турската страна, дали сме срок, но не влияем на нашето правителство, нямаме политически искания и не може да се каже, че това е политически процес. Реално нашето искане е да защитим министъра и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, посочи Ангелов.

„Те са си свършили работата, турците не могат да си правят каквото искат в България“, каза още той.

„Надяваме се, че ще има среща с турската страна, защото и турските превозвачи страдат в момента. Ако те кажат, че скоро ще се направи среща, никой няма да блокира границата. Проблемът е, че турската страна се държи така, все едно те са хората, които определят правилата в България“, коментира Ангелов.

#разрешителни #камиони #превозвачи #граница #Турция #България #БАСАТ #Петко Ангелов #Автомобилна администрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници