Русия: САЩ да спрат да финансират „бунтовници“ в Украйна

Русия: САЩ да спрат да финансират „бунтовници“ в Украйна
„Това, което правят днес американците по едностранен начин, е тежко нарушение на споразумението“, изтъкна съветникът на Путин. Снимка: mchs.ru
A A+ A++ A

Властите в Русия призоваха САЩ да престанат да шантажират Украйна и да финансират „бунтовниците“.

„Западът трябва да спре да шантажира и сплашва“, заяви съветникът на президента Владимир Путин Сергей Глазиев и даде за пример срещата на американския помощник държавен секретар Виктория Нуланд през декември с олигарси, близки до властта.

„Доколкото знаем, тя заплаши олигарсите да ги постави в черен списък на САЩ, ако президентът Янукович не предаде властта на опозицията. Това няма нищо общо с международното право“, посочи Глазиев.

„Изглежда, че САЩ целят държавен преврат“, каза още той и отбеляза, че американците харчат „20 милиона долара на седмица за финансирането на опозицията и бунтовниците, включително за въоръжаването им“.

Глазиев се изказа остро относно „опита за държавен преврат в Украйна“, с който според него властта трябва да се справи със сила, за да предотврати хаоса.

Той припомни, че Русия също като САЩ е гарант на суверенитета на Украйна след отказването на страната през 1994 г. от ядрените оръжия и в това си качество може да се намесва в конфликти като този.

„Това, което правят днес американците по едностранен начин, е тежко нарушение на споразумението“, изтъкна съветникът на Путин, предава БГНЕС.

#Украйна #САЩ #Русия #протести #Виктор Янукович #опозиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници