„АББ България“ - „Инвеститор на годината 2013“

„АББ България“ - „Инвеститор на годината 2013“
Обектът в гр. Раковски е разположен на обща площ от около 15 хил. кв. м, а заводът ще действа като вътрешен доставчик на „АББ“.
A A+ A++ A

Енергийната компания „АББ България“ бе удостоена с отличието „Инвеститор на годината 2013” от Българската агенция за инвестиции като признание за изключителната й дейност и постижения в страната през 2013 г.

Освен успешните постижения на „АББ“ в областта на възобновяемата енергия, 2013 г. бе от специално значение за компанията и заради изграждането на втората й производствена база в района на Пловдив, която представлява и втората голяма инвестиция на „АББ Груп“ в гр. Раковски.

Обектът е разположен на обща площ от около 15 хил. кв. м, а заводът ще действа като вътрешен доставчик на „АББ“. Когато започне да функционира, в него ще работят около 600 души. Към момента компанията разполага с над 1000 служители в района на Пловдив.

„За нас е голяма чест да бъдем отличени с наградата „Инвеститор на годината“ за втори път в България. Тази награда подчертава непрекъснатия ангажимент на АББ към държавата, в която развива дейност, предлагайки не само енергиен, производствен и международен опит, но и значителен брой нови работни места“, сподели мениджърът на „АББ България“ Екехард Нойрайтер.

Конкурсът „Инвеститор на годината“, организиран всяка година от Българската агенция за инвестиции, има за цел да отличи най-значителните инвестиционни проекти, постигнати в България.

Наградите се присъждат на компании, направили значими стъпки в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, които са допринесли за развитието на икономиката чрез създаването на нови работни места, както и за стимулирането на икономическия растеж, същевременно придържайки се към високи стандарти на корпоративна и социална отговорност.

Наскоро „АББ“ бе отличена и с „Награда на Германската икономика в България 2013“ за непрекъснатото развитие на производствените си дейности в страната.

#Българска агенция за инвестиции #Екехард Нойрайтер #инвеститор на годината

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници