Дядо Добри от Байлово – „Личност в Новините“ за 2013

Дядо Добри от Байлово – „Личност в Новините“ за 2013
Снимка: http://saintdobry.com
A A+ A++ A

С 3881 гласа дядо Добри, когото наричат светеца от Байлово, е „Личност в Новините“ за 2013 година. Във време, в което политиката, бизнесът и спортът изпълват медийното пространство, явно личностите са онези, които остават в периферията му. Но каузата на дядо Добри се превърна в каузата на още хиляди хора, които искат такъв пример за България.

В категорията „Политик в Новините“ с 2188 гласа печели Ирина Бокова. Тя беше номинирана заради преизбирането й за Генерален директор на ЮНЕСКО и логично се изкачи на първото място. В годината на протестите, през която доверието в българските политици се сгромоляса както никога досега, международното признание на г-жа Бокова в ЮНЕСКО оказа решаващо значение.

Григор Димитров е безспорен фаворит в категорията „Спорт“ с 2408 гласа. Вторият класирал се е Кубрат Пулев, чиито гласове са наполовина от гласовете на тенисиста - 1205. Ракетата на Григор Димитров се превърна в символ на това, че ние, българите, можем много, просто трябва да вярваме в себе си.

Екехард Нойрайтер и Ивайло Пенчев поделят първото място с 966 гласа в категорията „Бизнес“. Един чужденец - директор за България на световната компания АBB, обявила сериозни инвестиции в няколко завода у нас, и един българин с международен бизнес, собственик на Walltopia, най-голямата компания в света за производство на изкуствени стени за катерене.

Интересно е, че въпреки медийното присъствие на писателя Георги Господинов, в България той е едва на трето място в категорията „Култура“. С 1759 гласа „Личност в Новините“ за култура е цигуларят Веско Ешкенази, с изключителните си международни представяния. Този факт говори, че читателите ни не са фокусирани единствено върху онова, което се случва в страната, и дневния ред, който се представя в българския информационен поток, а погледът е отворен навън.

Британският посланик Джонатан Алън бе отново номиниран в категория „Дипломация“ и отново не успя да стигне до първото място. 1315 са гласовете за  посланика на Япония Такеши Коидзуми. Той усилено работи за популяризирането на България в Япония, увеличаването на броя на японските туристи и инвестиции. Проявява интерес към нашата култура и език и говори на прекрасен български.

Церемонията по награждаването на „Личност в Новините“ ще се проведе през март тази година в София.

#Джонатан Алан #Веско Ешкенази #Георги Господинов #Ивайло Пенчев #Екехард Нойрайтер #Кубрат Пулев #Григор Димитров #Ирина Бокова #дядо Добри #Личност в Новините

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"