Каракачанов: Топим се с по 8 човека на час, но нехаем

Каракачанов: Топим се с по 8 човека на час, но нехаем
Красимир Каракачанов. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Демографската катастрофа не е сензация, а факт. България намалява с 8 човека на час, чрез емиграцията извън страната изтичат млади и образовани хора, а дори пенсионната възраст да бъде увеличена до 78 години, това няма да промени картината, заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по време на пресконференция на Центъра за демографска политика.

Той присъства на представянето на поредния сборник „Демографска катастрофа – монополи, корупция и регионализъм“, който Центърът издава с подкрепата на „Фондация ВМРО“.

Основният проблем според Каракачанов е, че през последните години ВМРО непрестанно алармира, но нито едно от последните четири правителства не е подходило с необходимата сериозност и грижа за разрешаването му.

Според присъстващите на събитието се забелязват редица тенденции, като игнориране сериозността на демографската катастрофа от страна на властите, неглижиране броя на ромите, заблуждаващи данни, чиято цел е да приспят вниманието на обществото. А според изследвания на Евробарометър страната ни е на челно място по корупция в митниците, в полицията, обществените поръчки, съдебната система и държавната администрация, на второ по корупция в данъчния сектор, а доверието в съдебната система е 3-4 пъти по-ниско от това в другите европейски страни, съобщиха от ВМРО.

#Красимир Каракачанов #ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници