Николов: Да се криминализират кражбите на парно

Николов: Да се криминализират кражбите на парно
Николов предложи още да се дадат повече правомощия на етажната собственост, за „да извършват проучването на своите съседи с цел хващането им в измамите“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предлагаме да се криминализират измамите с топлинна енергия, които натоварват честните абонати, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на икономическата комисия Валентин Николов.

Николов предложи още да се дадат повече правомощия на етажната собственост, за „да извършват проучването на своите съседи с цел хващането им в измамите“, предаде БГНЕС.

Изявлението му бе във връзка с промените в Закона за енергетиката и със зачестилите сигнали за увеличени сметки за ток и парно.

В икономическата комисия в парламента трябва да се внесат промени в посочения закон в частта за топлинната енергия. Целта е да се предотвратят, накратко казано, кражбите на парно.

Инициаторите предлагат да се задължат всички фирми да подменят уредите за разпределение на абонатите, новите да бъдат с радиозасичане, да се задължат всички фирми, които извършват топлинното счетоводство на входовете, да имат термокамери за заснемане.

#Валентин Николов #ГЕРБ #парно #ток #Закона за енергетиката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници