Безработицата се е увеличила до 13,1% през декември

Безработицата се е увеличила до 13,1%  през декември
До 13,1% се е увеличила безработицата в България през декември 2013 г., сочат данните на европейската статистическа служба Евростат. Снимка: www.spekulanti.com
A A+ A++ A

До 13,1% се е увеличила безработицата в България през декември 2013 г., сочат данните на европейската статистическа служба Евростат. През ноември безработицата е била 13%, а не 12,9%, каквато беше предварителната оценка на европейската статистика. Пик се очаква през 2015 г.

Трети сме в ЕС по дял на хората в трудоспособна възраст, които не търсят работа. Броят на безработните у нас се е увеличил до 441 хил. души от 437 хил. през ноември, сочат още данните. Средната безработица за целия европейски съюз (ЕС) през декември отбелязва минимален спад от 0,1% до 10,7 на сто. Безработицата в еврозоната остава стабилна, на рекордно високото равнище от 12 на сто.

Общо 26,2 млн. души от целия ЕС са били без работа през декември миналата година. От тях малко над 19 млн. души са граждани на държавите от еврозоната. Младежката безработица у нас през декември се е увеличила до 29,4% от 28,8% през ноември и 28,2% през декември 2012 г.

#безработица #младежка #Евростат #ЕС #зона #граждани #еврозона #държави

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници