Цветанов е бил подслушван законно

Цветанов е бил подслушван законно
A A+ A++ A

Секретен документ, предаден на адвоката на Цветан Цветанов - Менко Менков, показва, че бившият вътрешен министър е подслушван допреди няколко дни, а не е изключено и все още да е обект на СРС следене.

Това обяви пред bTV самият защитник на бившия вътрешен министър, уточнявайки, че попаднал на документа, докато се запознавал с материалите по третото обвинение срещу Цветанов - за присвояване на 50 хил. лв. от бюджета на МВР.

„Действията на Цветан Цветанов по въпросното дело са от февруари 2012 година. Въпреки това той е бил подслушван и след това, буквално допреди дни, а вероятно и в момента. Получено е писмо до прокуратурата от 22 януари 2014 г., в което е поискано предсрочно прекратяване на използвани СРС-та за няколко лица - не се казва кои точно, но се говори в множествено число, значи е минимум Цветанов, тъй като не могат да се съберат данни за разследването или събраните данни нямат отношение по предмета на доказване“, обясни Менков.

Той още днес щял да сезира прокуратурата, включително главния прокурор Сотир Цацаров, заради документа.

„В противен случай тези материали ще бъдат унищожени, защото се водят ненужни – така няма да има доказателства, а ще започнат да излизат флашки. И никой няма да знае откъде са дошли тези флашки, няма да има доказателства за тях“, каза още Менков.

„Крадецът вика дръжте крадеца“, не Цветанов е подслушвал незаконно, а него го слушат незаконно“, завърши Менков.

#Цветан Цветанов #Менко Менков #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници