Лечева: Станишев да отстъпи БСП на Първанов

Лечева: Станишев да отстъпи БСП на Първанов
Весела Лечева и бившият президент Георги Първанов. Снимка: novini.bg
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да отстъпи председателството на партията на бившия президент Георги Първанов, заяви червеният депутат Весела Лечева.

„Мисля, че няма да се стигне до ситуация, в която избирателят да избира между Сергей Станишев и Георги Първанов, защото всяка битка между двамата е в полза на трети играч“, заяви тя ТВ7 в четвъртък.

„Трябва да се търси друго решение – Сергей Станишев може да каже, че БСП трябва да остане в ръцете на Георги Първанов, и това ще покаже, че той е сериозен и далновиден политик“, препоръча Лечева.

Бившият председател на ДАМС разкритикува Сергей Станишев заради тона, който е отправял към Първанов след завръщането му в политиката.

„Той е много рязък, не му отива да се отнася към Георги Първанов така, тъй като той не е политически противник, нека запази атаките за Бойко Борисов и Иван Костов“, добави социалистката.

Тя посъветва Сергей Станишев да продължи кариерата си в Партията на европейските социалисти (ПЕС).

„Последните избори показват много ясно какво трябва да се случи. Станишев е най-удобният противник на управляващите от ГЕРБ, тъй като всички атаки са за сметка на Тройната коалиция, но от това не трябва да губи партията“, категорична е Лечева.

#Весела Лечева #Георги Първанов #Сергей Станишев #БСП #президент #ПЕС #Партията на европейските социалисти #тройната коалиция #депутат #ДАМС #Бойко Борисов #Иван Костов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници