Напредък в преговорите за Сирия

Напредък в преговорите за Сирия
„Не сме обсъждали подробности, а общата рамка на дискусиите за състава на преходното правителство“, отбеляза говорителят на опозиционната делегация Луай Сафи. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Делегацията на сирийската опозиция на мирната конференция „Женева 2“ съобщи, че преговорите с представители от режима на президента Башар Асад са постигнали напредък в разговорите за преходно правителство.

Към момента няма потвърждение на информацията от делегацията на режима или от посредника на ООН Лахдар Брахими.

„Днес имахме положителна стъпка напред, защото за първи път говорим за състава на преходното правителство, което да сложи край на диктатурата, на боевете и на нещастието в Сирия“, заяви говорителят на делегацията на опозицията Луай Сафи.

Той изрази надежда за „повече напредък в идните дни“.

Говорителят посочи, че делегацията на режима опитала да съсредоточи разговорите върху „проблеми с тероризма“, но проявила желание да обсъжда и политически разговори.

„Не сме обсъждали подробности, а общата рамка на дискусиите за състава на преходното правителство“, отбеляза Сафи и добави, че сред темите ще бъдат размерът, отговорностите и времевата рамка на преходното правителство, предава БГНЕС.

#Сирия Женева #"Женева 2" #мирни преговори #опозиция #режим #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници