Студентският съвет на СУ: Не подкрепяме окупацията

Студентският съвет на СУ: Не подкрепяме окупацията
Според Студентския съвет, актът, извършен от не-студенти и студенти на Софийския университет, в същността си пренебрегва интересите на доминиращото мнозинство от студентите.
A A+ A++ A

Студентският съвет при СУ „Св. Климент Охридски“ категорично възрази срещу подновяването на окупацията през вечерта на 24-и срещу 25-и януари 2014 г. по същия начин, по който не подкрепи окупацията на Ректората от м. октомври и м. ноември м.г., извършена от „Ранобудните студенти“, се посочва в декларация на Студентски съвет при СУ „Св. Климент Охридски“, приета на Общо събрание.

"Предвид това, че сме законни представители на студентите на Университета и на интересите им, ние отстояваме своята позиция, че настоящите окупационни действия ще прекъснат целия образователен и административен процес в Ректората, затова незабавно трябва да бъдат прекратени", се казва в декларацията.

Според Студентския съвет, актът, извършен от не-студенти и студенти на Софийския университет, в същността си пренебрегва интересите на доминиращото мнозинство от студентите въпреки потвърдилата се неефективност на тази форма на граждански протест.

"Окупацията пречи – и това не е тесногръдо „обвинение“, а констатация на обективното състояние на нещата. Ние считаме на свой ред, че не може студентската (и изобщо академичната) общност да бъде поставяна пред свършен факт – да се търси социална промяна в пълна несъгласуваност с една конкретна част от този социум. Ставаме свидетели на начеващата порочна практика всеки път, когато дадена група граждани по своя преценка реши (основателно или не), че общественият ред трябва да бъде променен, Ректоратът и академичният живот на СУ да бъдат заложници на тези интереси", се казва в декларацията.

#СУ „Св. Климент Охридски“ #окупация #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници