Манолова: АБВ извърши най-тежкото нарушение на устава

Манолова: АБВ извърши най-тежкото нарушение на устава
„Очакваме до началото на следващата седмица хората, които заявиха регистрирането на паралелна листа за предстоящите евроизбори, публично и ясно да заявят дали поддържат своята позиция“, заяви Манолова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Регистрирането и подкрепата на паралелни листи от тази на една партия е най-тежкото нарушение на устава, което може да бъде направено“, заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова във връзка с отделната листа за евроизборите на инциативата на Георги Първанов АБВ.

„Очакваме до началото на следващата седмица хората, които заявиха регистрирането на паралелна листа за предстоящите евроизбори, публично и ясно да заявят дали поддържат своята позиция, или ще прекратят всякакви действия по регистриране на тази листа“, отбеляза Манолова.

„Те да преосмислят своята позиция и ясно да заявят, че се отказват от регистрацията на паралелна на БСП листа. Уставът е еднакъв за всички. Няма да казвам колко уставни норми са нарушили хората от кръга АБВ. Уставът ще бъде приложен според процедурите, които са записани“, посочи зам.-председателят на НС.

„Правим го не заради ръководството на БСП, не от гола амбиция, а заради отговорността, която имаме към партията. Такова е очакването на редовите социалисти“, обясни Мая Манолова.

#АБВ #БСП #Мая Манолова #Георги Първанов #Ивайло Калфин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници