Приложението Clear впечатлява с иновативен интерфейс, има българска следа

Приложението Clear впечатлява с иновативен интерфейс, има българска следа
A A+ A++ A

През последните 1-2 седмици онлайн усилено се говори за едно ново и по-особено приложение за iPhone. То се казва Clear и вече е достъпно в App Store. С какво е по-специално от хилядите заглавия, които предлага магазинът на Apple? Отговорът е прост - с неговия интерфейс. Максимално изчистен, той не следва указанията на Apple, избягва употребата на каквито и да било софтуерни бутони и залага изключително на жестовете за управление. Основната функция, която предлага, е тривиална - създаването на списъци, но го прави толкова интуитивно, че най-вероятно ще стане хит особено при цената от 1 долар.

Интересното е, че един от програмистите, които стоят зад създаването му, е българинът Милен Джумеров, който може би е по-познат на потребителите на Mac с популярното приложение Socialite. Заедно с Фил Рю той отговаря за програмирането на Clear, а за дизайна се е погрижил Дейвид Ланъм. Издатели са от компанията Realmac Software. Както можете да видите в приложеното видео, интерфейсът е лишен от традиционните елементи, които сме свикнали да виждаме в софтуер за iPhone. Всеки списък е представен като обикновен правоъгълник и подобно на интерфейса Metro на Windows Phone, типографията заема важно място в цялостния изглед на приложението.

Плъзване на пръст настрани изтрива даден запис или го маркира като изпълнен, а добавянето на нов става също толкова лесно - с дръпване на списъка надолу. Може и да промените позицията на отделните записи, като важността им се изобразява чрез различни цветове. С пощипване на екрана можете да свиете отворения списък и получите достъп до всички, които сте създали. Всичко това е съпроводено с приятни звукови ефекти и дизайнерски език, който препраща към 70-те години на миналия век.

http://www.realmacsoftware.com/clear/

http://itunes.apple.com/us/app/clear/id493136154

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино