ЕК: Гарантираме данъчните права на мобилните граждани на ЕС

ЕК: Гарантираме данъчните права на мобилните граждани на ЕС
Мобилността на работниците беше определена като един от ключовите фактори за увеличаване на растежа и заетостта в Европа. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Европейската комисия реши данъчните разпоредби на държавите членки да бъдат внимателно прегледани, за да се гарантира, че не са дискриминационни спрямо мобилните граждани на ЕС. Акцентът се поставя както върху икономически активните лица, като например работници и самостоятелно заети лица, така и върху тези, които не са икономически активни, например пенсионерите, съобщиха от ЕК.

Мобилността на работниците беше определена като един от ключовите фактори за увеличаване на растежа и заетостта в Европа.

Според оценките БВП на ЕС-15 се е увеличил в дългосрочен план с близо 1% в резултат на мобилността след разширяването (2004–2009 г.).

Данъчните пречки обаче продължават да бъдат един от основните възпиращи фактори за гражданите на ЕС да напуснат своята държава на произход, за да търсят работа в друга държава членка. Данъчните пречки могат да възникнат както в държавата на произход, така и в новата държава на пребиваване.

Ето защо през цялата 2014 г. Комисията ще извършва задълбочена оценка на данъчните режими на държавите членки, за да определи дали те не поставят мобилните граждани на ЕС в неизгодно положение.

#Европейската комисия #ЕС #Комисията #Европа #работници #пенсионери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници