Френски министър: Ксенофоби плашат хората за движението в ЕС

Френски министър: Ксенофоби плашат хората за движението в ЕС
„Франция няма да ограничава правото на свободно движение на българите“, увери френският министър по европейските въпроси. Снимка: ledauphine.com
A A+ A++ A

„Всеки вече е свободен да се установи, където пожелае и повече страни трябва да възприемат този подход. За съжаление, в момента ксенофобски движения злоупотребяват със страховете на хората във връзка с правото на свободно движение на граждани в ЕС“, заяви френският министър по европейските въпросикоментира френският министър Тиери Репантен.

Той приветства отпадането на трудовите ограниченията за български граждани от 1 януари 2014 г.

„Франция няма да ограничава правото на свободно движение на българите“, увери Репантен на среща с президента Росен Плевнелиев.

Росен Плевнелиев и Тиери Репантен споделиха притесненията си от засилващите се в навечерието на вота за Европейски парламент ксенофобски и популистки настроения в държавите-членки на Европейския съюз.

Плевнелиев бе категоричен , че ако възникне проблем с т. нар. "социален туризъм" от страна на български граждани, страната ни ще подходи отговорно.

"Навсякъде по света има добре образовани българи, които активно допринасят за икономическото развитие в страните, където се установяват", каза още президентът.

#Франция #България #Европейски съюз #трудови ограничения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници