Москва ни критикува за човешките права

Москва ни критикува за човешките права
Москва ни предупреждава за спазването на човешките права у нас. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Руското външно министерство остро критикува България в доклад за спазването на човешките права в ЕС, като сочи полицейско насилие, изборни измами и скандали с подслушване. Според Москва "ситуацията в България по отношение на човешките права остава трудна и в много аспекти има тенденция към влошаване", съобщи news7.

Докладът посочва, че са регистрирани много случаи на прекомерна употреба на сила от полицейски служители по време на антиправителствените протести през февруари 2013 г. Предсрочните парламентарни избори през май 2013 г. пък разкрили сериозни проблеми с изборните права. Отбелязват се и "огромни нарушения на личното пространство, кореспонденция и телефонни разговори, извършени от бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, когато на власт е била партия ГЕРБ".

Посочени са и многото националистически партии, които "драстично увеличиха усилията си на фона на трудното икономическо и социално състояние на българите". Отчитат се и проблеми с бежанците в България. Според руското външно министерство част от тях остават по улиците и живеят в мизерия. Руският доклад изтъква, че в България често има манифестации на неонацисти, a по време на футболен мач бил отбелязан и рожденият ден на Хитлер. Отбелязани са и непрекъснатите актове на вандализъм срещу руски военни паметници.

#Русия #Москва #България #ГЕРБ #Цветан Цветанов #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници