Калфин: Не тръгнах по лесния път

Калфин: Не тръгнах по лесния път
Калфин е убеден, че в България политика трябва да се прави по различен начин. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ивайло Калфин сподели в ефира на бТВ в събота, че не е предател. Думите му са по повод оставката, която подаде преди дни като ръководител на българските социалисти в ЕП.

„Някой би бил наречен предател, ако за някаква лична изгода избира нещо друго и предава приятели, другари поддръжници. Аз не виждам личната изгода в този случай, даже обратното – ако исках да си запазя спокойствието работя с удоволствие и мисля, че доста успешно в Европейския парламент. Това, което правя не е по-лесният път”, допълни Калфин.

„Аз не сменям партията, аз не съм бил и член на БСП, но съм работил много години, съвсем съвестно с пълно сърце за БСП. Продължавам да съм съпричастен и към партията, и към нейните избиратели", категоричен е той.

Калфин е убеден, че в България трябва да се прави политика по по-различен начин. "Аз се имам за социалист или социалдемократ изцяло и смятам, че съм такъв човек по убеждение, но има доста проблеми по начина, по който де прави политика в България. Тя е свързана с непрозрачност, свързана е с отказ даже от прозрачност. Това не е нещо унаследено от някъде, а е умишлено поддържане на неясни структури”, заключи Ивайло Калфин.

#Ивайло Калфин #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници