Великобритания оряза стипендиите на чуждите студенти

Великобритания оряза стипендиите на чуждите студенти
Орязаха стипендиите на чуждестранните студенти във Великоблритания. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

Европейските студенти във Великобритания, които разчитат на държавна стипендия, вече трябва да доказват, че преди да започнат следването си, са пребивавали три години законно на Острова. По данни на НСС това засяга общо 7448 студенти, от които финансирането е възстановено само на 853 души, а 2783 очакват решение, съобщи вестник „Юропиън войс“, цитиран от darikfinance.bg.

В Германия 150 мигрантски организации изпратиха отворено писмо до председателката на групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Бундестага Герда Хаселфелд с искане да не се провежда предизборна кампания на гърба на мигрантите, съобщава бизнес всекидневникът „Ханделсблат“, цитиран от БТА. Онлайн изданието на „Шпигел“ посвещава пространен материал на системата за социално подпомагане в България и Румъния.

Подчертавайки, че двете страни също отпускат социални помощи на граждани на други държави – членки на ЕС, само че в по-малък размер, изданието коментира, че в България и Румъния по принцип е много трудно да се получи нещо от държавата заради бюрократичните пречки.

#ЕС #Великобритания #НСС #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници