8-ядреният процесор на Huawei е готов, поддържа и LTE

8-ядреният процесор на Huawei е готов, поддържа и LTE
A A+ A++ A

По всичко личи, че Huawei скоро ще представи официално своя 8-ядрен мобилен чипсет, който компанията разработва от известно време. Основания за това са думи на Ричард Ю, който управлява подразделението за устройства на компанията. От негова публикация в китайската социална мрежа Weibo става ясно, че работата по 8-ядрения чипсет е приключила и Huawei всъщност ще пусне два модела, изработени по 28nm технология.

Единият ще заложи на комбинация от 4 ядра Cortex-A15 и четири Cortex-A7 в дизайн big.LITTLE. Освен това ще видим и четириядрен модел с ядра Cortex-A9, който ще наследи 40-нанометровия K3V2. Засега не е ясно дали първият чип ще разполага с възможност за едновременна работа на всички ядра. И двата чипсета ще поддържат LTE мрежи и в допълнение, ще са съвместими с WCDMA и TD-SCDMA стандарти.

От Engadget посочват, че в друга публикация Ю е заявил, че навлизаме в ерата на 64-битовите 8-ядрени процесори (Cortex-A53 + Cortex-A57 ядра), но тя е била изтрита скоро след това. Не е изключено новите чипове на компанията да дебютират в устройства по време на мобилния конгрес през следващия месец. В същото време компанията няма да спре да използва процесори от Qualcomm и MediaTek и обещава повече модели от висок клас с такива.

http://www.engadget.com/2014/01/16/richard-yu-on-new-hisilicon-chipsets/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино