ГЕРБ без изявление на първото заседание на парламента

ГЕРБ без изявление на първото заседание на парламента
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на парламента Михаил Миков призовава ГЕРБ да вземат думата в началото на новата сесия. Според правилата най-голямата парламентарна група трябва първа да вземе думата, но от ГЕРБ не изявиха желание за това. След това декларация прочете лидерът на „Коалиция за България“ Сергей Станишев.

„Този цирк е неуместен за първия ден от новата парламентарна сесия. Има парламентарна практика – при старта на всяка сесия изявленията на лидерите е в ред, съобразен с големината на всяка парламентарна група. Явно в ГЕРБ нищо не се е променило – страх и неспособност да вземат отговорност като най-голяма парламентарна група“, заяви депутатът от „Коалиция за България“ Мая Манолова, цитирана от „Фокус“.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева каза: „Това е в несъответствие с начина, по който се формира управлението на една страна. Редно е най-голямата партия да говори първа, когато е управляваща. Нормално е да се чуят заявените приоритети от страна на парламентарните групи, които подкрепят кабинета на Пламен Орешарски“.

#ГЕРБ #Мая Манолова #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници