Пирински: В АБВ става дума за лични амбиции

Пирински: В АБВ става дума за лични амбиции
При АБВ става дума за лични амбиции на всички тези, които предприемат тази стъпка, твърди Георги Пирински. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

„Българското общество заслужава сериозна дискусия за това какво предстои на евроизборите в края на май тази година, какво постигна България за тези 7 г. като държава – член на ЕС, и какви са основните въпроси, по които ще се развие кампанията за евроизборите в Европа. Вярвате ли, че това е изборът, който трябва да бъде поставен пред българския избирател – Калфин или Станишев, запита реторично Георги Пирински, заместник-председател на ИБ на БСП, в ефира на Нова телевизия.

Според Пирински при АБВ „става дума за лични амбиции на всички тези, които предприемат тази стъпка“.

Той заяви, че всички български евродепутати имат доста опит през тези години в ЕП и тяхното първо задължение сега е да предадат на българското общество това, което те са научили като политически процес.

„За какви избори се готвим – за европейски или за национални, или за вътрешнопартийни? България е изправена пред необходимостта да избере своите 17 евродепутати, от това кой ще има мнозинство в ЕП зависи как ще се решават въпросите на България“, посочи Пирински и допълни, че навярно избирателите, когато тръгнат да избират, ще бъдат повлияни от всички разсъждения.

#АБВ #Георги Пирински #БСП #ЕП #България #Пирински #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници