Бедствено положение в Сливница

Бедствено положение в Сливница
От снощи в Община Сливница е обявено бедствено положение заради труднопроходимите пътища до някои села в региона. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

От снощи в Община Сливница е обявено бедствено положение заради труднопроходимите пътища до някои села в региона.

В Община Сливница от 21.00 часа снощи е обявено бедствено положение поради затруднения достъп до селата Братушково, Извор, Бахалия, Повалиръж, Пиштане и Пометковци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Създава се организация за предприемане на превантивни мерки за недопускане на бедствени ситуации във връзка с очакваните валежи и снеготопене.

Наблюдават се водните нива на язовирите, има готовност за източването им до минимален безопасен обем, както и при възникване на опасност от наводнение населението да бъде известено и изведено от застрашените райони в съответствие с плановете за защита при бедствия.

Междуведомствената информационна група към Националния щаб в Ситуационния център на МВР извършва постоянна оценка на обстановката.

Състоянието на комплексните и значими язовири в страната е нормално. Продължава контролираното понижаване на водните нива в потенциално опасните язовири. Организирано е постоянно наблюдение за тяхното състояние.

Продължава наблюдението на нивата на река Тунджа в общините Елхово и Ямбол, има готовност за предприемане на необходимите действия.

Продължава обявеното бедствено положение в община Бойница поради невъзможността за достъп до пет села в общината (с. Шишенци, с. Градскивски колиби, с. Бориловец, с. Периловец и с. Камиц).

За днес сутринта е предвидено с техника на ПБЗН да бъдат снабдени селата с медикаменти и храна. В момента там няма бедстващи граждани.

#Сливница #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници