„Грийнпийс”: Токсични химикали в детските дрешки

„Грийнпийс”: Токсични химикали в детските дрешки
Снимка: За Земята
A A+ A++ A

Опасни химикали бяха намерени в детски облекла и обувки, произведени от световноизвестни марки като Disney, Burberry и Аdidas. Това показва ново изследване, представено от „Грийнпийс“ - Източна Азия.

Докладът „Кратка история за чудовищата в гардероба ти“ описва резултатите от тестове, извършени с продукти на 12 световни марки. Открити са незначителни разлики в нивата на опасни химикали в дрехите, направени за деца, и тези, направени за възрастни, представени в предишни изследвания. Децата са група, която е особено уязвима за ефектите на тези химикали, когато те са освободени в околната среда, съобщават от „За Земята“.

За родителите е истински кошмар да търсят да закупят детски дрехи, които не съдържат опасни химикали. Тези химически „малки чудовища“ могат да бъдат открити във всякакви дрехи – от луксозни дизайнерски до обикновена конфекция. Те замърсяват водите от Пекин до Берлин. Има налични алтернативи. В името на сегашните и на бъдещите поколения марките трябва да спрат да използват опасни химикали при производството на дрехи“, коментира Чин Ан Ли, от офиса на „Грийнпийс“ – Източна Азия.

#„Грийнпийс” #химикали #дрехи #Азия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници