Екоенергията става водеща в света към 2050 г.

Екоенергията става водеща в света към 2050 г.
Един от вариантите за енергийното бъдеще на света, представен от Института за енергиен мениджмънт, предвижда превръщането на екоенергията във водеща към 2050 г. Снимка: energy-review.bg
A A+ A++ A

Един от вариантите за енергийното бъдеще на света, представен от Института за енергиен мениджмънт, предвижда превръщането на екоенергията във водеща към 2050 г., предаде 3e-news.net

Документът на ЕК EU ENERGY, TRANSPORT AND GHG EMISSIONS TRENDS TO 2050. REFERENCE SCENARIO 2013 представлява актуализация на предходните  прогнозни сценарии за развитие на енергийните системи като например тези от „Европейска енергетика и транспорт - тенденции до 2030“, публикувани през 2003 г., и актуализациите от 2005, 2007 и 2009 г.

Неотдавнашният бум в развитието на добива на шистов газ и проучването на неконвенционалните петролни резерви увеличават базата от резервни изкопаеми енергийни ресурси, като по този начин променят прогнозите за движението на международните цени на горивата. Цените на горивата са актуализирани в новия сценарий, като са взети предвид тези развития.

Някои прогнози за технологично развитие са променени след последното обновяване през 2009 г. както в положителна посока - по-бързо от очакваното развитие на слънчевата PV технология, така и в отрицателна посока - по-бавно от очакваното разработване на CCS и отдалечените офшорни вятърни технологии.

#горива #технология #посока #технологии #прогнози #ресурси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници