Кейт Бланшет и Дженифър Лоурънс грабнаха „Златен глобус“

Кейт Бланшет и Дженифър Лоурънс грабнаха „Златен глобус“
Кейт Бланшет гордо позира с наградата си. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

На грандиозна церемония в Бевърли Хилс в неделя вечер бяха раздадени престижните филмови награди „Златен глобус“.

Въпреки голямата конкуренция в категорията, като се има предвид присъствието на „Капитан Филипс“, „Гравитация“, „Филомена“ и „На пълна газ“, базираният по действителен случай филм на Стив Маккуин 12 Years a Slave спечели „Златен глобус“ за най-добра драматична продукция по време на церемонията.

Седемдесет и първата церемония „Златен глобус“ бе главното събитие, с което бе открит тазгодишният сезон на червените кинокилими. За най-добра драматична актриса бе отличена Кейт Бланшет за ролята си в „Син жасмин“, а за комедийна актриса наградата грабна Ейми Адамс в „Американска схема“.

В категория „Най-добър драматичен актьор“ отличието взе Матю Макконахи за „Клубът на купувачите от Далас“, а Ди Каприо бе награден за най-добър комедиен актьор във „Вълкът от Уолстрийт“.

За второстепенни роли бяха отличени: Джаред Лето за играта му в „Клубът на купувачите от Далас“ и Дженифър Лоурънс за „Американска схема“. Режисьорът Алфонсо Куарон взе „Златен глобус“ за „Гравитация“.

Нетипичната история на Her от Спайк Джоунз, разказващ за писател (Хоакин Финикс), който се влюбва в софтуера си с женски глас (Скарлет Йохансон), спечели за най-добър сценарий. В категорията за саундтрак победи Александър Ебът за „Всичко е загубено“ в конкуренция с композитори като Джон Уилямс и Ханс Зимър, а за най-добра песен във филм - отбелязалата завръщането на U2 Ordinary Love, част от филмовата музика към биографичния Mandela: Long Walk To Freedom. Италианският La Grande Bellezza („Голямата красота“) стана най-добър чуждоезичен филм, а глобусът за най-добра анимация отиде при създателите на „Замръзналото кралство“ (Frozen).

Номинациите за „Оскар“-ите ще бъдат обявени в четвъртък, а наградите на Академията ще бъдат раздадени на 2 март.

#Кейт Бланшет #Дженифър Лоурънс #Златен глобус #Леонардо ди Каприо #Оскар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници