Комисията по полицейско насилие почва работа

Комисията по полицейско насилие почва работа
Днес ще се проведе първото заседание на временната парламентарна комисия за полицейското насилие. Снимка: burgasnews.com
A A+ A++ A

Днес ще се проведе първото заседание на временната парламентарна комисия за полицейското насилие.

След отказа на опозицията да се включи в комисията, в нея участват 7 депутати - шестима от ГЕРБ и един независим, предаде БНР.

По време на първото заседание временната анкетна комисия ще приеме правила за работа, както и решение за отправяне на искания до институциите за предоставяне на информация по разглежданите случаи.

В обхвата на дейността й ще бъдат включени случаите в Перник и Мировяне, както и казусът с бизнесмена и общински съветник на ДПС в Павел Баня Иса Бесоолу.

Парламентът реши председател на комисията да е Красимир Ципов от ГЕРБ, а членове да са Димитър Лазаров, Пламен Нунев, Румен Иванов, Емил Радев и Цветан Сичанов, както и независимият депутат Димитър Колев, номиниран от 22-ма депутати.

По повод заявеното намерение на председателя на ДСБ Иван Костов да сформира контракомисия, депутатът Димитър Колев коментира:

„Имаме няколко конкретни случая, които трябва да разследваме. Ще бъда абсолютно обективен. Това, че ние подкрепяме политиката на ГЕРБ, въобще не влияе какво ще решим на база на данните, които ще получим в тази комисия. Контракомисия не може да има, поне в българския парламент“.

#комисия #заседание #ГЕРБ #ДСБ #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници