Сирийци положиха цветя пред паметника на Левски в София

Сирийци положиха цветя пред паметника на Левски в София
„Събраха се по-скоро старейшините на сирийците, повечето, от които са бизнесмени, лекари, инженери”, каза още Нидал Алгафари.
A A+ A++ A

„Сирийците, които живеят в България и са с постоянно гражданство, с временен статут в България, но не са бежанци благодарихме на българския народ, чрез символа на България - Апостола Васил Левски, за помощта, която България оказва на тези хиляди нещастни бежанци, които влязоха в България“, заяви режисьорът и пиар експерт Нидал Алгафари.

„Поднесохме венец пред паметника на Васил Левски, последва минута мълчание в памет на загиналите за свободата на България, както и за свободата и демокрацията в Сирия”, каза още Алгафари.

Той посочи, че събирането се провежда в неделя, за да не бъде след началото на политическия сезон.

„Положихме цветя пред паметника на Васил Левски конкретно, за да не бъде пред институция, защото всяка една институция би могла да се тълкува като политическа позиция. Затова решихме, че най-подходящото време е сега, за да не се налага и спиране на движението и да бъде пред паметника на абсолютния авторитет за българския народ - Апостола на свободата Васил Левски”, заяви той.

Алгафари обясни, че в събирането са участвали 30 души.

„Събраха се по-скоро старейшините на сирийците, повечето, от които са бизнесмени, лекари, инженери”, каза още Нидал Алгафари, предава „Фокус“.

#паметник #Васил Левски #сирийци #Нидал Алгафари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници