Румен Драганов поиска отделно министерство на туризма

Румен Драганов поиска отделно министерство на туризма
Трябва да има отделно Министерство на туризма, заяви Румен Драганов. Снимка: www.focus-news.net
A A+ A++ A

“Трябва да има отделно Министерство на туризма и това е министерство, чиято основна грижа е да бъде въведен регистър на туристическите атракции, които са публична собственост, държавна и общинска”, каза в интервю за Агенция „Фокус” Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

„Главното направление трябва да бъде създаване на нови работни места за всички категории работещи, независимо от възрастта, тъй като в туризма работят както млади, така и много възрастни хора. Всички възрастови групи са добре приети в туризма”, каза още Драганов.

„Ако ние управляваме тази собственост с инструментариума на туризма, който е различен от инструментариума на много други дейности, с основна цел създаване на работни места чрез публично-частни партньорства, то ние ще помогнем на фирмите в дълбочина, в съвсем малки населени места, в погранични райони, там където други видове бизнес не могат да създадат работни места”, обясни Драганов. По думите му, това е била погрешна политика във всичките тези 24 години на „бурно” развитие на туризма.

#Румен Драганов #Драганов #туризъм #бизнес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници