Стойнев иска 2014 да е година на диверсификация и стабилност

Стойнев иска 2014 да е година на диверсификация и стабилност
Според Стойнев цените на тока са намалели не само за бизнеса.
A A+ A++ A

Хората са притеснени, защото досега ядрената енергетика беше запазена само за една държава. Мотото на 2014-та година обаче искам да е диверсификация и сигурност. Това каза пред ТВ7 в събота министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

"Българският енергиен холдинг е стабилна и работеща структура. Аз изключително много държа тя да се стабилизира. Сега не само, че работят българските миньори, не само, че развалихме един консултантски договор, сключен от ГЕРБ за 4 млн. евро, но показваме и че БЕХ категорично няма по никакъв начин да се променя. Що се отнася за цените на ток, ДКЕВР излезе със становище, че те са реални и намалението се случи. Цените не намаляха само за домакинствата, но и за българския бизнес", допълни още Стойнев.

Относно "Ремотекс" в Раднево, Стойнев отново подчерта, че държавата ще помогне на всяко едно предприятие. "Това предприятие е нужно, то е в много тежко състояние, дълговете са огромни, но ние сме готови да ги поеме. Засега собствениците искат едни огромни по обем пари. Аз съм обещал на работниците, че това предприятие ще бъде държавно, ако постигнем споразумение със собствениците. Те имат една седмица", каза Стойнев и даде пример със ситуацията във ВМЗ-Сопот.

МИЕ е едно мегаминистретсво, но няма никакви планове и намерения то да се разделя, уточни още веднъж министърът на икономиката и енергетиката

#Драгомир Стойнев #Рамотекс #ГЕРБ #ВМЗ - Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници