Шумахер е лекуван погрешно, смятат швейцарски лекари

Шумахер е лекуван погрешно, смятат швейцарски лекари
Според швейцарските медици Шумахер е лекуван неправилно.
A A+ A++ A

Швейцарски неврохирурзи се съмняват в правилността на методиката, избрана от специалистите в университетската болница на Гренобъл, Франция, за лечението на тежко пострадалия Михаел Шумахер, пише „24 часа".

Вестник "Тагес Анцайгер" цитира Бернгард Валдер, професор в университетската болница в Женева, който през 2007 година ръководи изследване, обобщаващо опита на швейцарските лекари, занимаващи се с лечение на черепно-мозъчни травми. По думите му, по статистика при 40% от пациентите възстановяването, насочено към възстановяване на двигателните функции, протича достатъчно успешно.

Изданието цитира и мнението на швейцарски лекари, които се съмняват с необходимостта от неврохирургическите операции, на които е бил подлаган седемкратният шампион във Формула 1.

Медиците от алпийската държава допълват, че при Шумахер от значение е и факторът време. При такива травми е много важно пострадалият да получи помощ възможно най-скоро. В Швейцария пострадал влиза в болница средно за 46 минути след инцидента. Шумахер бе хоспитализиран почти три часа след падането.

#Михаел Шумахер #Формула 1 #Швейцария #Женева #Гренобъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници