Борисов поздрави готовите за протест полицаи

Борисов поздрави готовите за протест полицаи
Премиерът на България Бойко Борисов поздрави служителите на МВР по повод празника на полицията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът на България Бойко Борисов поздрави служителите на МВР по случай 132-рата годишнина от създаването на българската полиция.

Борисов е изпратил поздравителен адрес по случай професионалния празник на българската полиция, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Ден преди празника на МВР, в понеделник, полицейските синдикати обявиха, че са готови за стачни действия заради решението на Министерския съвет да увеличи осигурителния стаж на служителите от 25 на 27 години, съобщи сп. „Правен свят“.

Решението за стачка е взето след среща между представителите на различни синдикални формации в министерството, проведена през почивните дни, уточнява изданието.

„Срещал съм се с много от вас, познавам условията, при които работите, вашия професионализъм и характер и искам да ви поздравя за резултатите в борбата с престъпността и за превръщането на страната ни в по-сигурно и спокойно място за живеене“, пише Борисов в писмото, изпратено до МВР във вторник.

Премиерът също така изразява искрената си благодарност към служителите на МВР и уважение за труда, който полагат.

„Всички ви дължим признателност за това, което правите за България“, пише в писмото си премиерът и пожелава на всички полицаи и техните семейства здраве, любов и разбирателство.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници