Българският екипаж на рали Дакар отпадна след подвиг

Българският екипаж на рали Дакар отпадна след подвиг
"Тази година състезанието бе много тежко, особено при нас, защото загубихме ритъм от началото. Не съжалявам, защото участието е опит и етапите бяха различни", заяви Орлин Алексиев от "Bulgaria offroad team". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Истински подвиг постигнаха българските пилоти Орлин Алексиев и Пламен Николов в надпреварата рали Дакар 2014, след като три поредни нощи караха с повреден автомобил в тежките аржентински етапи с много меките пясъци „фешфеш“, без почти никакъв сън и храна.

Екипажът на "Bulgaria offroad team" започна етапа от Сан Хуан до Чилечито с два часа закъснение, след като имаха само два часа сън.

Механиците нямаха достатъчно време да обслужат напълно колата поради късното им пристигане в бивака.

Те все пак успяха да изолират единия резервоар, а другият бе почистен, след като още от първия ден некачествено гориво разложи предпазната гума в двата резервоара.

Тя от своя страна запушила цялата горивна система, а двигателят започнал да губи мощност.

В началните километри на етапа се счупила щанга, а по-късно на навигатора Пламен Николов му прилошало от умората и липсата на сън и храна трето поредно денонощие.

Група фенове помогнали на екипажа със студена вода, но след това закъсали в продължение на два часа във фешфеш.

В началото на втората част на етапа двамата вдигнали темпото, за да наваксат поне малко от изоставането, но от натоварването се скъсала предната рама на колата им.

По-късно дефектирала и кората под автомобила, която се огънала и се наложило да бъде ремонтирана 4 часа.

Проблемният резервоар накрая се спукал, което наложило екипажът ни на два пъти да долива гориво.

С невероятен подвиг Алексиев и Николов успели да стигнат бивака в 8:00 часа сутринта, но поради тежките повреди автомобилът не бил в състояние да продължи надпреварата.

"Тази година състезанието бе много тежко, особено при нас, защото загубихме ритъм от началото. Не съжалявам, защото участието е опит и етапите бяха различни. Научихме много нови неща. Концепцията ни с охлаждането отново не преработи", заяви Орлин Алексиев при завръщането си в лагера.

"Единствено съжалявам за горивото, защото още в първите километри разбрах, че колата не работи както в България. Искам да се върна в Дакар подготвен, все още не мога да кажа дали ще е след година или две", каза още той, предава БГНЕС.

#рали #Дакар #2014 #Орлин Алексиев #Пламен Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници