Я. Стоилов: Бъдещето на 42-рото НС зависи от казуса „Сидеров“

Я. Стоилов: Бъдещето на 42-рото НС зависи от казуса „Сидеров“
Янаки Стоилов подчерта, че чрез разследване от парламентарна комисия Народното събрание няма да изземе функциите на прокуратурата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От политическото решение на казуса „Сидеров“ в момента зависи бъдещето на 42-рото Народно събрание. Това стана ясно от коментар на депутата от БСП Янаки Стоилов в предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви.

Стоилов коментира скандала на Летище Варна и постъпилото искане за сваляне на депутатския имунитет на лидера на „Атака“.

„Както и да бъде решен казусът, ще има политически последствия – може дори да се отрази на възможността на парламента да върши своята работа впоследствие. Парламентът до голяма степен действа като юрисдикция, политическите виждания трябва да останат на заден план“, категоричен бе депутатът от левицата.

Според него трябва да се вземе под внимание опитът на парламента в подобни случаи от предишни години, но не трябва да се имат предвид „предишни натрупвания“ от други изхвърляния на Волен Сидеров, защото всяко едно наказателно производство е самосиндикално.

Янаки Стоилов подчерта, че чрез разследване от парламентарна комисия Народното събрание няма да изземе функциите на прокуратурата.

„В едно деяние трябва да се видят всички обстоятелства. Трябва да има една комисия, в която да се изслушат засегнатите лица и да формират свое мнение. Парламентарната комисия може да се довери на прокуратурата, но и да провери подадените факти“, посочи депутатът, като допълни, че такава комисия трябва да има ограничен срок за действие от не повече от „няколко седмици“.

#БСП #Янаки Стоилов #Волен Сидеров #Сидеров #Атака #Стоилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници