Банковият съюз сред важните теми за гръцкото председателство на ЕС

Банковият съюз сред важните теми за гръцкото председателство на ЕС
Министърът се ангажира да предприеме действия в подкрепа на „финансовата стабилност”, „прозрачността” и „хармонизирането на различни регламенти” на страните членки. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Банковият съюз и социалната кохезия са „много важни теми” за Гърция, която стана ротационен председател на Европейския съюз от 1 януари, заяви министърът на финансите на страната Янис Стурнарас.

„Банковият съюз, координирането на политиките със социално измерение и финансирането на малките и средните предприятия са много важни теми, които Гърция ще подкрепи по време на председателството си в ЕС”, посочи Стурнарас.

Министърът се ангажира да предприеме действия в подкрепа на „финансовата стабилност”, „прозрачността” и „хармонизирането на различни регламенти” на страните членки.

„Средствата за осигуряване на стабилност на големите банки вероятно ще бъдат обсъдени на срещата на 1 април в Атина”, подчерта той.

„По време на срещата ще бъде обсъдено и финансирането на малките и средните предприятия“, допълни гръцкият финансов министър, предава „Фокус“.

#Гърция #Европейски съюз #ротационно председателство #Янис Стурнарас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници