Васил Тончев: ГЕРБ останаха водеща политическа сила вдясно

Васил Тончев:  ГЕРБ останаха водеща политическа сила вдясно
Основният факт вдясно, който се произведе от изборите досега, това е, че ГЕРБ останаха водеща политическа сила. Снимка: novinar.bg
A A+ A++ A

„Основният факт вдясно, който се произведе от изборите досега, това е, че ГЕРБ останаха водеща политическа сила сред десния електорат. Оттук нататък процесите ще се определят в голяма степен от поведението именно на ГЕРБ“, заяви Васил Тончев пред БГНЕС.

Според него реформаторите са имали шанс да се развият, но не са намерили модерните политики, верния тон и верните послания, вследствие на което ще трябва да се примирят с много по-скромна роля в бъдеще. „Реформаторите са сбор, но не и обединение на партии. ГЕРБ успяват да се запазят благодарение на добре изградените си структури, на общото си послание, което ги доведе до властта и което продължава да държи в тяхната орбита значителни части от хората.

Това, че Бойко Борисов отправя посланията си чрез Фейсбук, е една успешна ПР форма, която създава екипът около него. Така Борисов успява както да поддържа вниманието върху себе си, така и да прокарва определени тези и послания“, твърди Тончев. „Началото на този политически сезон няма да е времето на променения ГЕРБ.

Сега влизаме в предизборна обстановка и е трудно да има нормализация на процесите и взаимоотношенията по политическите върхове. Времето до парламентарните европейски избори е прекалено малко. На ГЕРБ им трябва много по-дълъг период, за да могат да се представят с нова визия пред обществото“, допълни Васил Тончев.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Реформаторите #Васил Тончев #Борисов #Фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници