Бивш депутат осъди държавата за 17 хил. лв.

Бивш депутат осъди държавата за 17 хил. лв.
Иван Даков. Снимка: „Стандарт“
A A+ A++ A

Заместник областният управител на Враца Иван Даков обяви навръх именния си ден, че е осъдил държавата за 17 хиляди лева, съобщава „Стандарт“.

Даков бил обвинен несправедливо, когато бил депутат от БСП в 40-ото народно събрание. Той попаднал в списъка от седем народни представители, срещу които има заведени преписки. Тогавашният главен прокурор Никола Филчев пък го предал на ЕК.

Даков бил първият депутат, който сам се отказал от имунитета си, за да се бори в съда. Бил подсъдим в два процеса. Единият е за измама на стойност 7200 лева. Бил уличен, че като кмет на Мизия е използвал сумата, която била за местното читалище, не по предназначение. Другото обвинение било, че пак като градоначалник е издал незаконно пълномощно за продажба на автомобил.

Бившият депутат спечелил и двете дела и решил да съди държавата, защото се чувствал унизен. Предявил искове срещу прокуратурата за 20 000 лева за всяко от делата. Съдебната сага вече е приключила в негова полза, а паричните му претенции са уважени частично.

„Започнах тази съдебна битка не заради финансовото обезщетение, а за да изчистя името си“, коментира Даков.

#Враца #Иван Даков #Мизия #ЕК #Никола Филчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници