В "Пирогов" няма пострадали от пиратки

В "Пирогов" няма пострадали от пиратки
За разлика от други години по време на тазгодишните новогодишни празници в болница "Пирогов" няма постъпили пациенти, пострадали от използване на пиратки. Снимка: www.tornadobg.net
A A+ A++ A

За разлика от други години по време на тазгодишните новогодишни празници в болница "Пирогов" няма постъпили пациенти, пострадали от използване на пиратки, предаде БГНЕС. В последните 24 часа през института за спешна помощ са преминали 378 души от тях 46 са приети.

Това заяви на пресконференция Борис Клайн, който обобщи данните на дежурните екипи за празничните дни. Повечето от потърсилите помощ в здравното заведение са с кървене на храносмилателния тракт вследствие на язви, разширени вени и др. През отчитания период не е имало сериозен случай, лекарите са имали сравнително леко дежурство. Само 4-ма пациенти са в групата на преялите и препилите.

По Коледа те са били повече. В токсикологията са приети 6 души, от които две 14-годишни момичета, едното от тях с над 2 промила алкохол. През травматологията са преминали трима, но без тежки травми, 7 с порезни рани. Общо 50 са преминали през кабинета през деня и 40 през нощта.

За щастие няма деца сред тях няма и пострадали от пиратки, поясни д-р Константин Цонков от спешния травматологичен кабинет.

#Пирогов #травматология #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници