Новогодишни концерти в цялата страна за посрещането на 2014 г.

Новогодишни концерти в цялата страна за посрещането на 2014 г.
Мнозина ще посрещнат новата година на площада. Снимка: bulevard.bg
A A+ A++ A

Концерти, фолклорни спектакли и празнична програма ще има тази нощ в много градове на страната за посрещането на Новата 2014 година.

За 15-ти пореден път Столична община и БНТ организират в новогодишната нощ празничния концерт-спектакъл „Сцена под звездите" на площад „Княз Александър І".

Празничният концерт ще започне на 31 декември в 22.30 ч. и ще продължи до 01.50 часа на 1 януари. Домакини са водещите Боряна Каменова и Любомир Ковачев. Звезден блясък, ритъм и емоция на празника ще дадат Фондацията, дует Ритон, Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл, новите идоли на най-младото поколение - Дивна, ВенZи, Михаела Филева, Били Хлапето, Lexus, балет „Веда Джуниър", предава агенция "Фокус".

Допускането в зоната ще става през контролно-пропусквателни пунктове. Няма да се допускат хора във видимо нетрезво състояние, както и със стъклени бутилки, пиротехнически изделия, и с предмети забранени от Закона за събранията, митингите и манифестациите. Одобрен е план за охрана на събитието с цел недопускане на инциденти от СДВР.

В Смолян ще има празнична програма за посрещането на Нова година. От 23.00 часа започва народно веселие „Честита Нова 2014 г.", което ще се проведе на пл. „България" - Амфитеатъра. Ще бъде запален бъдник за добрите бъднини на Смолян. На видеостена в 23.55 часа ще бъде излъчено и новогодишното приветствие на президента Росен Плевнелиев.

Много музика, добро настроение и изненади очакват жителите и гостите на Велико Търново в центъра на града в новогодишната нощ. Празничната програма „Честита Нова година", организирана от общината, започва след 22:00 ч. На сцената ще излязат Революция Z, фолклорен ансамбъл „Чинари", Д2, Лора Караджова и Джена.

В Пловдив празничната програма започва в 21.00 часа, с концерти на открито на площада „Стефан Стамболов". Пловдивчани традиционно ще посрещнат Новата година с ансамбъл „Тракия" след 23.30 часа и празнична илюминация точно в 24.00 часа. В 00.15 часа започват изпълнения на популярни звезди от телевизионните реалити предавания, също на площад „Стефан Стамболов".

Във Варна ще бъде организиран концерт за Нова година. Програмата предвижда преди полунощ празнуващите да забавляват Дичо, Людмила Йовчева, група „5-те сезона" на Стефан Диомов. След словото на президента Росен Плевнелиев и наздравицата в полунощ, по традиция варненци ще могат да видят новогодишната заря и традиционното дунавско хоро. В първия час след посрещането на 2014-година, купонът на площада ще продължи с група „Сигнал", Нели Рангелова, Славка Калчева, Рафи, Георги Кючуков и Дийпзон проджект.

#Нова година #София #Пловдив #Варна #Смолян #Велико Търново #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници