Атентатите във Волгоград - опит за създаване на вражда в руското общество

Атентатите във Волгоград - опит за създаване на вражда в руското общество
"Тероризмът винаги е престъпление и сега повече от всякога е нужно единно осъждане на тероризма и международна солидарност за неговото противодействие“, се посочва в съобщението на руското външно министерство. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Атентатите във Волгоград са опит за предизвикване на междуконфесионална вражда в руското общество, посочва руското министерство на външните работи.

„Цинично планираният в навечерието на празнуването на Нова година удар е още един опит на терористите да открият вътрешен фронт, да всеят паника и хаос, да предизвикат междуконфесионална вражда и конфликти в руското общество“, заявява руската страна.

„Ние няма да отстъпим и ще продължим борбата с коварния враг, който няма граници и може да бъде усмирен само с общи сили. Престъпните действия във Волгоград, както и атентатите в САЩ, Сирия, Ирак, Либия, Афганистан и други страни, имат едни и същи, общи вдъхновители. Тероризмът винаги е престъпление и сега повече от всякога е нужно единно осъждане на тероризма и международна солидарност за неговото противодействие“, се посочва в съобщението, предава „Фокус“.

#Волгоград #атентат #терористичен акт #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници