Българската демокрация няма смисъл и не решава проблеми, казва Радан Кънев

Българската демокрация няма смисъл и не решава проблеми, казва Радан Кънев
"За мен най-значим е фактът, че изборите породиха не по-голямо доверие, а значително по-голямо недоверие в политиката“, посочи Кънев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„На практика изборите през 2013 г. показаха, че в този си вид българската демокрация няма смисъл, тя не решава проблемите, които е призвана да реши. Не създава здрави институции, които могат да помагат на хората”, заяви председателят на „Демократи за силна България“ Радан Кънев.

Според Кънев, антиправителствените протести са били най-значимото събитие в обществено-политическия живот на страната през годината, „защото на практика цялата година премина в граждански протести“.

„Въпреки това за мен най-значим е фактът, че изборите породиха не по-голямо доверие, а значително по-голямо недоверие в политиката“, каза още той.

Кънев смята, че 2013 г. е била най-смутната от 1997 г. насам.

„В много отношения може би по-противоречива и по-трудна дори от нея, защото това, което се видя най-ясно през 2013 г., беше огромната степен на недоверие на българските граждани в управлението, в способността на политиците по някакъв начин да решават техните проблеми“, коментира председателят на ДСБ.

„Едно недоверие най-вероятно трупано през много години, защото то беше по особен начин видимо постоянно, а през 2013 г. избухна и не стихна през цялата година. Изборите, които по принцип са призвани да възстановят политическото доверие, го задълбочиха още повече. Може би това беше най-характерното за годината”, посочва Радан Кънев пред „Фокус“.

#Радан Кънев #ДСБ #реформаторски блок #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници