Британски издания: Плевнелиев критикува Камерън заради имиграцията

Британски издания: Плевнелиев критикува Камерън заради имиграцията
Държавният глава се включи в дебата за имиграцията във Великобритания с ексклузивно интервю за в. "Обзървър". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският президент Росен Плевнелиев обвини британския премиер Дейвид Камерън, че вреди на имиджа на Великобритания чрез плановете си за затягане на правилата за имиграцията, които напомнят на промяна в посока на "изолация и национализъм", пише британското издание "Морнинг стар", цитиран от "Дневник".

Росен Плевнелиев отговори на коментарите, направени от британския премиер за спиране на "туризма за социални помощи", който според Камерън ще последва вдигането на ограниченията на свободното движение на българите и румънците в рамките на ЕС на 1 януари.

Държавният глава се включи в дебата за имиграцията във Великобритания с ексклузивно интервю за в. "Обзървър", в което призовава страната да остане вярна на своето наследство като "глобална сила, проправила път за интеграцията", а не да използва страховете на хората. Плевнелиев посочва в интервюто, че да се изолира Великобритания и да се вреди на репутацията й "не е правилната история, която да бъде написана".

Според президента политиците трябва да се борят срещу онези, които експлоатират страховете на хората, а не да бъдат водени от тях. Според него,  през последните 20 години имигрантите в Обединеното кралство са допринесли значително за неговия просперитет и това е факт. Единственото нещо, което е важно, е да не се слушат политици популисти, които искат да извлекат ползи от страховете на хората.", призовава още президентът на България.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Дейвид Камерън #Камерън #Великобритания #Лондон #българи #румънци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници