Неприятно е да се работи в 42-то Народно събрание, твърди Цачева

Неприятно е да се работи в 42-то Народно събрание, твърди Цачева
A A+ A++ A

"42-то Народно събрание е неприятно, дори невъзможно място за работа. Парламентът няма нормално ръководство, няма диалог с опозицията и има най-малко демократичния състав от началото на прехода.", заяви бившият парламентарен председател Цецка Цачева, която преди десет дни стана втори зам.-председател на групата на ГЕРБ заедно с Цветан Цветанов, пред bTV.

„Опозицията няма възможност да излага своите доводи, отнема ни се думата, не ни се дава възможност да излезем на трибуната. Има псевдопрозрачност и псевдодостъпност", подчерта Цачева.

Като пример тя посочи процедурата по изготвяне на нов Изборен кодекс, проведена от зам.-председателя на парламента Мая Манолова заедно с представители на неправителствени организации, но в отсъствието на големите ангажирани с темата НПО-та. „През януари ще представя обзор откъде тръгват неправителствените организации, които участват в обсъждането на Изборния кодекс. Необяснимо е защо сериозни НПО-та не участват в работата по новия Изборен кодекс", коментира Цачева.

Тя не изключи възможността в началото на следващата година опозицията да внесе вот на недоверие, като потенциални области тя посочи енергетика, здравеопазване, образование. „Има секторни политики, които откровено настояват за вот на недоверие", подчерта Цачева.

Тя се изказа лаконично за двамата депутати от ГЕРБ Георги Марков и Светлин Танчев, които напуснаха групата на ГЕРБ и станаха независими. „Не бих омаловажила този факт, но не бих го и драматизирала. Първо бих споделила с колегите ми какво ме дразни, за да не остана в групата", посочи Цецка Цачева и призна, че им е пожелала „успех в новото им амплоа на независими".

#Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници