Станишев отрича да се готви за еврокомисар

Станишев отрича да се готви за еврокомисар
Председателят на БСП посочи, че не се готви за председателското място на Европейския парламент, тъй като кандидатът на ПЕС е Мартин Шулц. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на БСП и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев отрече да се цели в постовете евродепутат или еврокомисар.

"За мен най-важното е като българин нещата да се случват в България към по-добро и това е мой първи приоритет и като лидер на БСП, и като лидер на европейските социалисти и тази моя позиция в Брюксел я използвам именно за целта България да стои по-авторитетно, да може да постига повече от своите национални цели и мисля, че се справям не зле", коментира Станишев пред „Дарик”.

Председателят на БСП посочи, че не се готви за председателското място на Европейския парламент, тъй като кандидатът на ПЕС е Мартин Шулц - единодушно номиниран от президиума на ПЕС.

„Аз съм убеден, правя го абсолютно искрено, че президентът на Европейския парламент е най-авторитетната, най-разпознаваемата фигура в социалдемократическото семейство в Европа, която може да даде бонус, да надгради върху националните кампании, да придаде на самата ни кампания за европейските избори, за Европейския парламент още повече динамика и да спечелим допълнителни гласове”, изтъкна Сергей Станишев.

„Целта е да бъдем първа политическа сила в Европарламента, да можем да формираме мнозинство, което да подкрепи нашия кандидат за президент на комисията, и смятам, че именно Мартин Шулц отговаря най-много именно на този критерий и на постигането на тази цел”, подчерта още той.

Станишев отбеляза, че изборите за Европейски парламент през май 2014 г. „ще бъдат важни за политическата среда в страната, ще дадат индикация за това кои политически сили печелят доверие, кои губят доверие и ще повлияят много сериозно на стабилността и на управлението и реализацията на програмата на правителството”.

#Сергей Станишев #БСП #Европейски парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници